'AA Gent dreigt Kums te verliezen na bezoekje van topscout'

'AA Gent dreigt Kums te verliezen na bezoekje van topscout'

21-02-2016 08:14

AA Gent verloor woensdag met 2-3 van het Duitse Wolfsburg, maar aan Sven Kums lag dat niet. De middenvelder probeerde de bakens te verzetten en scoorde het doelpunt van de hoop. Een scout van FC Sevilla hield hem nauwlettend in het oog.

Het is al langer bekend dat Sevilla een oogje heeft op zowel Sven Kums als doelman Matz Sels. De Spaanse bron Deportemaniacos weet dat er over Kums een heel positief rapport is geschreven. Eén zwaluw maakt natuurlijk de lente niet, maar als Kums zijn goede niveau blijft volhouden kan hij deze zomer misschien naar zijn droomcompetitie. Wat de scout van Sels vond is niet duidelijk, hij slikte drie goals maar kon daar eigenlijk weinig aan doen.

De vraag is nu vooral hoe veel AA Gent eigenlijk wil vragen voor de captain. Kums heeft nog een comfortabel contract tot de zomer van 2018, maar de middenvelder is nu wel al 28. Sevilla staat momenteel op een vijfde plaats in de Primera Division, die geeft recht op de Europa League. Mogelijk wacht Kums tot er een ploeg komt die in de Champions League mag spelen.