Topschutter Castillo speelt alles aan flarden in Chileense competitie

Topschutter Castillo speelt alles aan flarden in Chileense competitie

21-02-2016 07:00

De uitleenbeurt van Bruggeling Nicolas Castillo aan het Chileense Catolica is een schot in de roos. Castillo is momenteel los topschutter in Chili, en tegen O'Higgins deed hij er opnieuw twee bij.

Catolica kwam tegen O'Higgins wel 4-0 achter, maar kwam nog heel dichtbij een puntje. Dat had de ploeg vooral te danken aan Castillo. Eerst was het enfant terrible de keeper net te snel af bij de 4-1, in de slotfase kon Castillo vanop de stip ook nog de 4-3 maken. Castillo leeft duidelijk op nu hij terug thuis speelt, hij heeft al tien doelpunten gemaakt in zes wedstrijden. De eerste achtervolger in de topschutterslijst heeft er maar vijf.

De metamorfose van Castillo is toch verbazend, want eigenlijk was Catolica de laatste strohalm voor Club Brugge. Uitleenbeurten aan Mainz 05 en Frosinone werden een totale flop, de Chileen kon bij geen van beide ploegen een goal maken. Nu heeft hij het doel gevonden, en dat is in ieder geval goed voor zijn prijs. Of hij volgend seizoen nog een kans krijgt bij Club Brugge is twijfelachtig.