Anderlecht liep telkens topper mis, die uiteindelijk prijs pakte bij KRC Genk

Anderlecht liep telkens topper mis, die uiteindelijk prijs pakte bij KRC Genk

20-02-2016 16:28

In 2004 streek Joao Carlos neer op Daknam. De Braziliaanse verdediger maakte meteen indruk bij Sporting Lokeren. Ieder jaar stonden de geïnteresseerde clubs in de rij bij Roger Lambrecht. Ook Anderlecht, maar uiteindelijk trok Carlos naar KRC Genk. 

Carlos speelde vier seizoenen bij Sporting Lokeren en telkens hoorde de Braziliaan bij de beste spelers van de competitie. Anderlecht klopte vaak op de deur, maar stootte steeds op een 'njet'. "Misschien wel 5 keer, vooral toen ik in Rusland speelde. Toen had ik ook de kans om naar Anderlecht te gaan. Het is iets raars tussen mij en die club. Toen ik destijds bij Lokeren spelen viel mijn naam er ook elk jaar", geeft Carlos aan tegenover Play Sports

Ondanks zijn gezegende leeftijd van 34 jaar blijft Carlos nog steeds erg ambitieus. Bij Sporting Lokeren wil hij zijn carrière een nieuw elan geven. "Je weet maar nooit. Het is niet omdat ik 34 ben, dat ik geen ambitie meer heb. Ik heb nog de ambitie om een hoog niveau te halen bij een topclub. Daar vecht ik voor."

Joao Carlos koos in 2008 uiteindelijk dan toch voor een ander Belgisch avontuur. Hij tekende een contract bij KRC Genk. Bij de Genkenaren pakte hij de Beker van België. In 2011 liep hij de titel mis in de Cristal Arena, want hij tekende in januari voor het Russische Anzji.