Was Broos de verkeerde Belg? 'Saintfiet moest de bondscoach van Kameroen worden'

Was Broos de verkeerde Belg? 'Saintfiet moest de bondscoach van Kameroen worden'

20-02-2016 08:49

In Kameroen werd Hugo Broos donderdag officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach. Volksheld Roger Milla zorgde voor opschudding door te vermelden dat hij Broos helemaal niet kent. Wat blijkt, Broos zou mogelijk niet de juiste Belg geweest zijn.

Volgens de voetbalmakelaar Nouma Atangana was het niet Broos, maar Tom Saintfiet die bondscoach had moeten worden. De Kameroense voetbalbond zou het dossier van Saintfiet echter hebben laten verdwijnen. "De aanstelling van een bondscoach is erg complex in Kameroen", zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Ze moet op 4 niveaus worden goedgekeurd: door de bond, de minister van Sport, de 1ste minister en ten slotte de president. De president heeft het laatste woord: het is de overheid die de bondscoach betaalt."

De makelaar beweert dat er tot vorige week een akkoord was over Saintfiet. De Kameroense bond zegt dan weer dat er nooit een kandidatuur was van de coach. "Toch wel", aldus Atangana. "Wij hebben de bewijzen. De bond heeft zijn dossier met medewerking van de minister van Sport laten verdwijnen. Zij hebben de president bewust misleid. Waarom? Dat weet ik niet. Mijn medewerker is vanuit Londen naar Yaoundé gevlogen om dat uit te zoeken."