Vanhaezebrouck is alweer streng: 'Mijn spelers leren niet uit hun fouten'

Vanhaezebrouck is alweer streng: 'Mijn spelers leren niet uit hun fouten'

20-02-2016 08:40

Nog 4 wedstrijden in de reguliere competitie en AA Gent moet dan 100 procent klaar zijn voor de titelrace. In de laatste wedstrijden kon Gent niet helemaal overtuigen. Eén van de grote ergernissen van de coach zijn de fouten in de verdediging.

"We maken altijd dezelfde fouten achteraan", zucht Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws. "Daarom durfde ik na de match tegen Wolfsburg ook niet meer te zeggen dat we nog kans maken om ons te plaatsen voor de volgende ronde."

"Als je tegen Wolfsburg, en daarvoor tegen Club Brugge, fouten maakt die rechtstreeks een doelpunt opleveren, dan kan je geen topmatchen winnen. Dat heb ik de spelers ook verteld. Tegen Club gaven we twee geschenken weg en tegen Wolfsburg ook."

"Ik hoop altijd dat mijn spelers uit hun fouten leren, maar dat is voorlopig niet het geval. Het blijft gebeuren." Vanhaezebrouck ziet Rami Gershon, een sterkhouder, wel eindelijk terugkeren. "Op training zie ik hem sterker worden. Hij wint duels en straalt zelfvertrouwen uit, maar hij moet nog ritme opdoen."