Club Brugge dolt met Westerlo en zet concurrenten zwaar onder druk

19-02-2016 22:19
1

Club Brugge blijft maar winnen in 2016. Vrijdagavond moest Westerlo eraan geloven. Blauw-Zwart speelde de mannen van Bob Peeters helemaal dronken. In het Jan Breydelstadion stond er na 90 minuten 6-0 op het bord.

Club Brugge verstevigde vrijdag zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League en hoe! Het speelde Westerlo een volledige wedstrijd van het kastje naar de muur. Door de afwezigheid van Ruud Vormer en het bankzittersstatuut van Timmy Simons mocht Bjorn Engels zich uitleven als verdedigende middenvelder. Dat deed hij uitstekend, maar toch waren het de aanvallende spelers, die alle aandacht naar zich toe trokken.

Vooral Hans Vanaken speelde geweldig. Na 25 minuten scoorde de nieuwe dirigent van Club Brugge de 2-0. Op het kwartier had José Izquierdo de thuisploeg al op voorsprong gebracht. Aan de rust stond het 3-0. Abdoulay Diaby prikte zijn 12e van het seizoen tegen de netten.

Ook na de rust bleef Blauw-Zwart heer en meester. Toch drukte het pas door in de laatste 20 minuten van de match. Eerst maakte Vanaken zijn 2e van de avond. Daarna ging het snel. Invaller Wesley zette bij zijn debuut de forfaitscore op het bord. Een eigen doelpunt van Kenneth Schuermans zorgde tot slot voor de eindstand.

Door de overwinning telt Club Brugge nu 58 punten. Dat zijn er 3 meer dan AA Gent en 7 meer dan Anderlecht. Die twee ploegen komen dit weekend nog in actie. Westerlo blijft onderin hangen met 26 punten.