Van Holsbeeck bevestigt: Hij vertrekt na het seizoen

Van Holsbeeck bevestigt: "Hij vertrekt na het seizoen"

19-02-2016 06:54
31

Anderlecht zette donderdag opnieuw een goede prestatie neer en lijkt echt vertrokken te zijn voor een sterke reeks. Ook Dennis Praet groeit opnieuw naar zijn beste niveau toe. Manager Herman Van Holsbeeck bevestigde na de match dat het de laatste maanden in het Astridpark zijn voor Praet. "Iedereen weet dat hij zal vertrekken."

Maar liefst 37 scouts zaten er donderdag in de tribune tegen Olympiakos, waaronder heel wat Europese topclubs. Zij zullen ongetwijfeld Dennis Praet in de gaten hebben gehouden. De nummer 10 van paars-wit heeft nog maar een contract tot na volgend seizoen en wordt dus financieel haalbaar. Dat er een transfer aankomt deze zomer is een uitgemaakt zaak.

"Praet zal eind dit seizoen vertrekken”, bevestigt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. “Dat weet iedereen. Vorig seizoen wilde Dennis al naar een grote club, maar dat lukte toen niet. Eventjes speelde dat in zijn hoofd en zoiets merk je snel op het terrein. Hij moet nog 15 matchen alles geven en dan gaan we samen op zoek naar een mooie club." Anderlecht vroeg vorige zomer nog 12 miljoen euro, maar die prijs zal meer dan waarschijnlijk zakken.

Bij Anderlecht zijn ze al bezig met de opvolging van Praet. Hun prioriteit loopt rond in de eigen rangen: Filip Djuricic. De aankoopoptie van 8 miljoen is te hoog, maar paars-wit wil een constructie uitwerken waarbij Benfica een hoog percentage krijgt bij een eventuele doorverkoop.