Hasi is de kritiek kotsbeu: Te veel op de man gespeeld

Hasi is de kritiek kotsbeu: "Te veel op de man gespeeld"

18-02-2016 10:37

Besnik Hasi heeft als coach van Anderlecht een lastige job: hij moet paars-wit nog voorbij AA Gent en Club Brugge loodsen, ook al staat niet iedere supporter achter hem. Hasi is in Het Laatste Nieuws duidelijk: de kritiek op zijn persoon is overdreven.

De fans van Anderlecht waren een tijdje geleden inderdaad niet mals voor Hasi, en dat is de coach niet vergeten. "Er is veel op de man gespeeld. Het werd een aantal keer te persoonlijk. Maar ik neem niemand iets kwalijk. Ik begrijp dat een trainer die derde is geworden met Anderlecht daarna onder grote druk komt. De realiteit is dat ik nog een contract heb voor anderhalf jaar. Maar ik besef...we moeten kampioen worden. Ik weet waar ik sta."

De voornaamste kritiek op Hasi is dat hij te veel aan het toeval overlaat, er is geen duidelijk systeem. "Denk je dat we niet trainen op vastigheden? We doén niets anders. Maar zeg jij mij eens: waar was het positiespel van Gent in de twee wedstrijden tegen Brugge? En waar was dat van Brugge toen wij hen die zondag van het kastje naar de muur speelden? Trainen Michel (Preud'homme) en Hein (Vanhaezebrouck) dan ook niet op vastigheden? Kom nou."

Hasi ziet het vanuit een heel andere hoek. "Als de tegenstander goed druk zet, is het voor élke ploeg in België lastig om zijn spel te ontwikkelen. Als je verhinderd wordt om van achteruit op te bouwen, kom je in de problemen. Onze jongens konden dat niet elke week opbrengen."