Verbauwhede was bijna rond met Champions League-ploeg: Voorzitter vroeg te veel

Verbauwhede was bijna rond met Champions League-ploeg: "Voorzitter vroeg te veel"

18-02-2016 10:16

De 31-jarige Glenn Verbauwhede is nog altijd actief als voetballer, maar echt hoog speelt hij niet. Hij zit bij Maritzburg, de laatste in de Zuid-Afrikaanse competitie. Nochtans had hij naar eigen zeggen een pak hoger kunnen zitten.

Verbauwhede trok in 2013 naar Zuid-Afrika om zijn geluk te beproeven, maar hij is heel eerlijk: dat was een verkeerde beslissing. "Op 15 maart zal het drie jaar geleden zijn dat ik naar Zuid-Afrika ben vertrokken. De conclusie is: puur sportief bekeken ben ik niet geslaagd in mijn opzet", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik speelde er veel te weinig. Het is begonnen met een blessure bij Mamelodi Sundowns FC, een afgescheurde pees, die mij door complicaties bijna een jaar kostte. Toen er daarna belangstelling was van FC Kopenhagen vroeg de voorzitter te veel geld voor mij en werd ik uitgeleend aan Free State Stars", aldus Verbauwhede.

Ondanks zijn gebrek aan sportief succes is Verbauwhede niet ongelukkig in Afrika. "Eind januari tekende ik voor vier maanden bij de Zuid-Afrikaanse eersteklasser Maritzburg United FC. Maar ik woon nog altijd in Johannesburg. In Morningside Sandton, een uitstekende buurt. De zon schijnt 300 dagen op een jaar en de voeding is van een veel betere kwaliteit én twee en een halve keer goedkoper dan in België. Vrienden die op bezoek kwamen, keken zich de ogen uit. Zuid-Afrika is een geweldig land om in te leven."