Eén van de mooiste en verschrikkelijkste momenten uit mijn carrière kwamen samen

"Eén van de mooiste en verschrikkelijkste momenten uit mijn carrière kwamen samen"

17-02-2016 09:44

Brecht Dejaegere is weer helemaal terug bij AA Gent. De middenvelder had het een tijdje moeilijk bij de Buffalo's, maar is nu terug één van de sterkhouders. De middenvelder blikt nu terug op die moeilijke periode.

Zijn mindere periode begon na de grote tegenslag in de Champions League. De middenvelder pakte een rode kaart en viel onder meer door kleine blessures naast de ploeg. "Een van de mooiste en verschrikkelijkste momenten uit mijn carrière kwamen daar samen. Eerst die Champions League-hymne, goed in de wedstrijd zitten, maar veertig minuten later naar de kant moeten."

"Het gebeurde net aan de overkant van de kleedkamers en de aftocht was lang. Op het einde kreeg ik het moeilijk. Uit die rode kaart zelf heb ik niets geleerd. Die actie is stijl Dejaegere, zonder kwaad opzet. Daar moet ik niets aan veranderen omdat dat één keer is gebeurd", zegt Dejaegere in Het Nieuwsblad.

"Uit alles wat na die rode kaart tegen Lyon is voorgevallen, heb ik wel geleerd dat ik nog sneller de knop moet omdraaien als er iets negatiefs gebeurt. Ik heb het toen te lang laten aanslepen. Dat doe ik nu anders. Ik draai het negatieve meteen om in iets positiefs. Hoe langer je ermee blijft zitten, hoe moeilijker je het jezelf maakt."