Ex-speler heeft genoten van Racing Genk: Dit moet het keerpunt zijn

Ex-speler heeft genoten van Racing Genk: "Dit moet het keerpunt zijn"

15-02-2016 18:48

Scoren is dit seizoen het grote probleem bij Racing Genk, maar tegen Waasland-Beveren lukte het aardig. 6-1 werd het, en ook ex-speler Marc Hendrikx was aanwezig. Hij weet dat Genk zich nu moet vastbijten in dat niveau.

Hendrikx vond het de beste match in jaren van Genk. "Genk deed aan klantenbinding. Eindelijk! Dit hadden we al jaren niet meer gezien van Racing. Een lekkere, vlotte overwinning. Veel diepgang tussen de lijnen, veel lopende mensen, schoten vanuit de tweede lijn, fraaie combinaties en inzet. "De fel geplaagde fans zagen nu eens geen team met elf pionnetjes die allemaal braaf in positie blijven en de bal wat rondtikken. Integendeel. Iedereen ging er vol voor”, aldus Hendrikx in Het Belang Van Limburg.

Hendrikx moet bekennen dat de tegenstander zwak was, maar dat zegt niet altijd alles. “Natuurlijk moeten we die riante overwinning relativeren. Waasland-Beveren gaf het na de 2-1 helemaal weg. Alles mocht, alles kon voor Genk. Maar dan nog moet je dat cadeau in dank aannemen. In de voorbije periode heb ik nog ploegen zwak zien voetballen tegen de Genkies. Maar dan deden die gretig mee.”

De ex-Genkenaar hoopt nu natuurlijk dat Genk dit niveau een paar maanden kan aanhouden. "Dit momentum moeten ze in de Cristal Arena nu wel proberen vast te houden. Deze gala-avond mag geen eendagsvlieg zijn, want dan is het terug naar af. Dit moet het keerpunt zijn, dit moet de vonk zijn die de boel weer in de fik steekt. Volgende week in Lokeren is er maar één leuze: vooruit voetballen en niet achteruit kruipen", adviseert hij coach Peter Maes.