Emilio Ferrera vindt zijn Genk-periode een succes: 'Kijk naar Mboyo en Buffel'

Emilio Ferrera vindt zijn Genk-periode een succes: 'Kijk naar Mboyo en Buffel'

12-02-2016 08:26

Emilio Ferrera is goed op weg om Oud-Heverlee Leuven te redden, de ploeg heeft een metamorfose ondergaan met hem aan het roer. Ferrera lijkt door zijn mislukte doortochten bij Club Brugge en Genk veroordeeld tot kleinere clubs, maar zo ziet hij het niet.

Bij Racing Genk werd hij vorig seizoen al na de eerste speeldag ontslagen, een erg bizar moment om de coach op straat te gooien. Ferrera vindt zijn ontslag bovendien nog altijd onterecht. "Ik wil gerust praten over Genk. In de Play-Offs hebben we in vijf van de tien wedstrijden punten gepakt. Mboyo, die niet goed was vóór mij en die weg moest ná mij, heeft toen aardig gespeeld. En ook Buffel heeft de afgelopen jaren nooit zo goed gespeeld als in dié play-offs - een groot verschil met Thomas nu; terwijl dat in België nog altijd een geweldige voetballer kan zijn", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Ferrera benadrukt dat hij de spelers altijd beter maakt, al zorgt dat niet altijd voor goede resultaten. "Hein Vanhaezebrouck is kampioen geworden met AA Gent. Maar ik heb net zoveel respect voor wat hij doet met Kums, met Depoitre, met Dejaegere... Resultaten kunnen wel eens liegen over een trainer - zeker als hij over niets dan goede spelers beschikt -, maar de evolutie van spelers, daar kun je niet over discussiëren. Een speler zal bij mij zowel tactisch, technisch als fysiek vooruitgang maken."