Lukaku kijkt terug op jeugd: Jij moet een voorbeeld zijn voor je broer

Lukaku kijkt terug op jeugd: "Jij moet een voorbeeld zijn voor je broer"

11-02-2016 22:55

Romelu Lukaku is dit seizoen erg goed bij schot. De spits van Everton legde er al twintig in het mandje. Big Rom kreeg zijn vorming bij Anderlecht, maar het was vooral vader Lukaku die een diepe indruk naliet. 

"Mijn vader was erg gedisciplineerd", begint Lukaku zijn verhaal tegenover The Telegraph. Roger Lukaku stond ooit zelf op de Belgische voetbalvelden. "Hij was in het begin erg hard, maar hij zag dat ik over de nodige dosis zelfdiscipline beschikte. Toen ik nog heel jong was, en ook omwille van mijn jongere broer Jordan, vertelde hij mij dat hij streng voor mij zou zijn omdat 'jij een voorbeeld moet zijn voor je broer'."

Lukaku denkt nog even terug aan al het harde werk tijdens zijn jeugdjaren. "Ik liep vroeger naar school, niet wandelen en ik nam ook de bus niet. Tijdens de winterstops trainde ik alleen op het oefenveld. Schieten, schieten, schieten. Ik wou dolgraag profvoetballer worden. Toen mijn vader dat doorhad, veranderde hij wel. Hij moedigde mij meer aan. Ik wist na een wedstrijd meteen wat hij ging zeggen. Toen ik vijftien was, was ik tactisch al erg sterk."