Xavi bewijst ploeg zeer slechte dienst met compleet mislukte strafschop

Xavi bewijst ploeg zeer slechte dienst met compleet mislukte strafschop

10-02-2016 16:50

Xavi Hernandez stond bekend als één van de beste middenvelders ter wereld in zijn Barcelona-tijd. Vorig seizoen besloot de Spanjaard nog even te cashen en te vertrekken naar Al-Sadd in Qatar. In de herfst van zijn carrière bewees Xavi zijn ploeg dinsdag een slechte dienst.

Al-Sadd speelde tegen Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten voor een ticket in de Aziatische Champions League. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarna penalty's uitsluitsel moesten geven. Dat meldt Algemeen Dagblad. Xavi werd door de trainer naar voren gekozen om de eerste strafschop te nemen. De Spaanse superster miste echter.

De penalty die Xavi nam, ging huizenhoog over het doel. De penaltyserie ging uiteindelijk met 5-4 verloren, waardoor Al-Sadd het Kampioenenbal misloopt. 

Xavi is in Spanje een levende legende. De middenvelder wist met Barcelona en het Spaanse elftal alles te winnen wat er te winnen valt en wist zich tot aanvoerder van Barça op te werken, maar tussen de oliedollars lijkt de machine een beetje te stokken.