Van Holsbeeck gaat niet akkoord met de supporters: Het instituut is heilig

Van Holsbeeck gaat niet akkoord met de supporters: "Het instituut is heilig"

10-02-2016 07:43
5

Bij de supporters van Anderlecht is het duidelijk geworden: Besnik Hasi moet de club zo snel mogelijk verlaten. Het bestuur van paars-wit oordeelt daar echter anders over. Zij geven de Kosovaar nog een kans tot het einde van het seizoen. Niet meer dan normaal, vindt Herman Van Holsbeeck.

"Om goed te kunnen werken op Anderlecht moet een trainer elke dag het vertrouwen voelen van het bestuur", zegt de manager van Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine. "Met de jaren heb ik geleerd hoe complex het trainerschap op deze club is. Ik weet intussen ook wanneer het tijd is om afscheid te nemen van een trainer. Bij John van den Brom was de chemie uitgewerkt."

De kritiek op Hasi luidt onder meer dat geliefde jongens zoals Matias Suarez, Anthony Vanden Borre en Youri Tielemans geen kansen krijgen van de coach. "Op Anderlecht is het instituut heilig", zegt Van Holsbeeck.

"Ik kan iedereen verzekeren dat de spelers niet de macht hebben overgenomen. Het aura dat Suárez, Vanden Borre en Tielemans bij de supporters hebben opgebouwd, is zo groot dat alles hen vergeven wordt. Maar wij, als bestuur, moeten de zaken objectief bekijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie