Geschillencommissie heeft strafmaat Mulic en Jans bepaald

Geschillencommissie heeft strafmaat Mulic en Jans bepaald

09-02-2016 16:41

De Geschillencommissie van de KBVB heeft de schorsingen voor Fejsal Mulic (Moeskroen-Péruwelz) en Laurent Jans (Waasland-Beveren) uitgesproken. De twee kregenrespectievelijk twee en één speeldagen effectieve schorsing opgelegd.

Mulic stond afgelopen zaterdag tegen Racing Genk exact drie minuten op het veld toen hij een elleboogstoot uitdeelde aan Christian Kabasele. Op aangeven van zijn assistent stuurde ref Jonathan Lardot de speler van het veld. Hij moet nu twee wedstrijden brommen, minder dan de drie die het Bondsparket eiste. Moeskroen mist komend weekend ook Elimane Coulibaly, die twee keer geel pakte en dus één wedstrijd aan de kant moet blijven.

Laurent Jans komt er beter vanaf. De speler van Waasland-Beveren kreeg al na tien minuten een rechtstreekse rode kaart voor een stevige tackle op OHL-speler Leandro Trossard. Het Bondsparket eiste twee speeldagen, maar ook hier vond de Geschillencommissie een lichtere straf beter. Jans zal dus niet in actie komen tegen Racing Genk. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) en Lucas Deaux (AA Gent) moesten ook verschijnen maar kregen geen straf.