De Witte na dubbele nederlaag: Niet aan onszelf beginnen twijfelen

De Witte na dubbele nederlaag: "Niet aan onszelf beginnen twijfelen"

09-02-2016 11:36

Gent verloor op enkele dagen tijd twee keer van Club Brugge. Het ziet daardoor de bekerfinale aan zijn neus voorbij gaan en moet Blauw-Zwart nu voor zich dulden in het klassement. Voorzitter Ivan De Witte maakt zich evenwel niet ongerust. "Ik twijfel niet aan de weg die we volgen."

Er leek Gent niets te kunnen overkomen. Het stond alleen op kop in de competitie, stootte door in de Champions League en de bekerfinale wenkte. Na een week met twee zure nederlagen moet het nu even zijn wonden likken. "Geen enkele club blijft foutloos in een seizoen", aldus de voorzitter in Het Nieuwsblad. "We gaan nu geen speciale dingen doen als bestuur zijnde. Ik ga niet binnenvallen in de kleedkamer."

De Witte gelooft dat de dip van korte duur zal zijn. "Ik ben ervan overtuigd dat de trainer en spelers hiervan zullen herstellen. Ik zie het als een mindere zondag, die we nog al eens gehad hebben. Nu conclusies trekken gaat dus een stap te ver. Ik zie ook geen mentaliteitsprobleem, integendeel."
Aan de manier van spelen mag er eveneens niet geraakt worden, vindt de voorzitter. "We hebben er al successen met behaald en we gaan dat opnieuw doen. De manier van spelen zit erin gebakken. Daar moeten we niet aan beginnen twijfelen."