Genkse huurling scoort werelddoelpunt, maar trainer moet opstappen na blamage

Genkse huurling scoort werelddoelpunt, maar trainer moet opstappen na blamage

Gepubliceerd: zaterdag 6 februari 2016 om 13:45za 06-02-2016 om 13:45

De afgelopen week verloor FC Den Bosch in de Nederlandse beker. Ondanks een fraai doelpunt van Racing Genk-huurling Alessio Carlone ging het met 2-3 de boot in tegen de amateurs van VVSB. Meteen einde verhaal voor René van Eck. FC Den Bosch ontsloeg de trainer.

"Helaas heeft René onze sportieve ambities niet kunnen waarmaken. De progressie die wij nastreven heeft hij niet om kunnen zetten in resultaten. Te samen met de teleurstellende nederlaag in het bekertoernooi heeft dit de directie en raad van commissarissen doen besluiten direct maatregelen te nemen", laat algemeen directeur Edward van Wonderen weten op de clubsite.

"We geloven in de sportieve kwaliteit van het team en hopen met deze nieuwe impuls de collectieve ambities voor het behalen van onze doelstelling – het bereiken van de play-offs – waar te maken", vervolgt Van Wonderen. Den Bosch was woensdag dicht bij een plek in de halve finale van de KNVB Beker, maar tegen topklasser VVSB werd in een tijdsbestek van vijf minuten een 2-0 voorsprong weggegeven.

Die nederlaag werd Van Eck fataal. "René heeft een lange en mooie geschiedenis bij FC Den Bosch en we hadden graag gezien dat hij, met zijn trainerskwaliteiten, ons team naar een hoger niveau zou brengen. Helaas is dat niet gelukt", besluit Van Wonderen. Den Bosch hoopt op korte termijn een nieuwe trainer aan te stellen. Andere posities in de organisatie staan eveneens ter discussie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws