Vanden Borre aangeboden bij club van ex-trainer Vercauteren

Vanden Borre aangeboden bij club van ex-trainer Vercauteren

05-02-2016 09:59

De situatie van Anthony Vanden Borre is vrij uitzichtloos bij Anderlecht, en dat had hij in de winter ook al door. De rechtsachter probeerde een transfer te versieren naar het Russische Samara, maar daar had Franky Vercauteren geen zin in.

Nochtans is Vercauteren een grote fan van Vanden Borre, hij heeft hem in het verleden al vaak verdedigd. Hem zelf onder zijn hoede nemen ziet hij evenwel niet zitten. “Hij liet via een paar mensen polsen of ik interesse had, maar met de beste wil van de wereld: neen. Ik heb spitsen, een aanvallende middenvelder en een linksback nodig. Was hij linksvoetig, ik zou hem direct nemen", laat hij weten aan Het Belang Van Limburg.

Vercauteren denkt wel te weten wat er scheelt met VDB. "Je moet constant met hem bezig zijn. Krijgt hij de mogelijkheid om van de weg af te wijken, dan is het gebeurd. Dan raakt hij op een pad waardoor zijn kwaliteiten zakken, hij gewicht pakt, nonchalant wordt, al eens de verkeerde dingen zegt... Ik denk niet dat het een oplossing is om hem in de B-kern te stoppen", geeft Vercauteren nog zijn raad mee.