Maertens kan afgeblazen transfer naar Lokeren plaatsen: Snel weer fit worden

Maertens kan afgeblazen transfer naar Lokeren plaatsen: "Snel weer fit worden"

05-02-2016 08:13
0

Cercle-speler Mathieu Maertens leek tijdens de laatste dag van de transferperiode op weg naar Lokeren, maar zag zijn transfer in duigen vallen. De geblesseerde middenvelder hoopt snel te revalideren zodat hij zich opnieuw op Cercle Brugge kan focussen.

Maertens keek vrijdag geblesseerd toe hoe zijn ploeg Patro Eisden partij gaf. Zijn makelaar onderhandelde intussen met Lokeren en zondag leek de deal rond. Maandag reden Maertens en zijn vader naar Lokeren.

"Ik zag het helemaal zitten, want ik had ook al gesproken met trainer Georges Leekens. Ik vond Lokeren de ideale club om een stap voorwaarts te zetten", zegt Maertens in Het Nieuwsblad. Maar op de terugweg naar huis kreeg Maertens de melding dat de transfer afgeblazen was. Hij was immers nog niet fit na de liesblessure die hij opgelopen had.

"Het is mijn eerste ernstige blessure, dus niemand kan zeggen dat ik blessuregevoelig ben. Ik mag wel nu pas met de looptraining hernemen en kon dus geen medische testen doen. Het klopt dus niet dat Lokeren mij medisch afkeurde, want ik kon niet lopen en geen fysieke testen doen. Een echte reden hebben we niet gekregen", aldus Maertens.

"Natuurlijk ben ik nu ontgoocheld. Dit was een unieke kans, al doen de reacties van de Cercle-fans deugd. Het is fijn om te lezen dat ze zo blij zijn dat ik gebleven ben. Ik kreeg het wel moeilijk toen ik dinsdag weer op Cercle kwam. Ik had echt een dubbel gevoel, maar nu is het alweer veel beter", gaat hij verder.

"Mijn vader was ook ontgoocheld, maar wij blijven rustig en nuchter in dit soort zaken. Wij kunnen zoiets vrij goed plaatsen. Ik hoop nu vooral dat ik snel weer fit kan geraken en dan wil ik alles geven om zo hoog mogelijk te eindigen met Cercle. Ik voel mij ook heel goed in het systeem dat de trainer wil spelen. Ik krijg zowat een vrije rol op rechts en scoor zo ook vaak."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie