'Wenger neemt opmerkelijk besluit in aanloop naar duels met Barcelona'

'Wenger neemt opmerkelijk besluit in aanloop naar duels met Barcelona'

04-02-2016 14:40

Arsène Wenger heeft een opmerkelijk besluit genomen voor de duels met FC Barcelona. De Spaanse spelers van Arsenal mogen niet met de media uit Spanje praten in aanloop naar de ontmoeting in de achtste finales van de Champions League.

Volgens Sport is de 66-jarige manager van mening dat dergelijke interviews afleiden. Arsenal zou een lange lijst aan interviewverzoeken hebben gekregen vanuit Spanje voor Hector Bellerin, Santi Cazorla en Mikel Arteta. Wenger wil echter dat zijn spelers zich volledig focussen op de wedstrijd.

Daar heeft de Fransman alle reden toe. De laatste weken raakten de prestaties van de Londenaren in een neerwaartse spiraal. Arsenal speelde in de laatste vier duels driemaal gelijk en verloor van Chelsea. Daardoor zakte de ploeg van de koppositie naar de vierde plek in de Premier League. Tussendoor werd overigens wel gewonnen van Burnley (2-1) in de vierde ronde van de FA Cup.

De eerste confrontatie tussen Arsenal en Barcelona staat 23 februari op het programma. De return in Camp Nou is op 16 maart.