Kawashima blikt terug op Luikse periode: Ik wist dat het een speciale club was

Kawashima blikt terug op Luikse periode: "Ik wist dat het een speciale club was"

03-02-2016 16:08
0

Eiji Kawashima komt voor het eerst sinds zijn vertrek terug op zijn periode bij Standard. De doelman zat meer dan een jaar zonder club, maar vond eind 2015 onderdak bij Dundee United in Schotland. "Er is veel gebeurd, en het was niet altijd correct", aldus de Japanner over zijn verblijf in Luik.

Kawashima zag enkele trainers de revue passeren op Sclessin. Het beste gevoel houdt hij over aan Guy Luzon. "Niet dat ik ooit problemen had met Ron Jans of Mircea Rednic , maar met Luzon voelde het anders aan. Bij zijn komst had hij me evengoed op de bank kunnen zetten, maar hij heeft dat niet gedaan", zegt de doelman in Sport/Voetbalmagazine. "Dat heeft me zo veel zelfvertrouwen gegeven. Zet hij me op dat moment naast de ploeg, dan denk ik niet dat ik nog terug had kunnen komen. Op tactisch vlak heeft hij ook verschillende wijzigingen doorgevoerd, met name in de verdediging, die mijn werk vergemakkelijkten."

De doelman trok in 2014 met Japan naar het WK in Brazilië en weigerde zijn contract te verlengen bij Standard. "Maar ik ben loyaal gebleven en ik heb me altijd honderd procent ingezet", zegt Kawashima. Na de slechte start in het seizoen 2014/2015 werd Luzon ontslagen. Ivan Vukomanovic maakte zijn intrede en dat had zijn gevolgen voor de Japanner. "In het begin sprak hij nog met me, maar later hadden we geen contact meer. Niks ergs, maar ik kan niet zeggen dat we een goeie relatie hadden", stelt hij.

"Er is veel gebeurd, en het was niet altijd correct. Ik wist dat er op Standard veel dingen gebeurden die een beetje speciaal waren, maar wat helpt het als ik dat allemaal vertel en uitleg? Niet dat ik problemen wil vermijden. Het zijn gewoon niet mijn zaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie