Gent slaat een serieuze slag: Komst van Boussoufa blijkt spotgoedkoop

Gent slaat een serieuze slag: Komst van Boussoufa blijkt spotgoedkoop

03-02-2016 07:06

AA Gent wist iedereen te verrassen door op de laatste dag van de wintertransferperiode Mbark Boussoufa naar België te halen. De Marokkaan komt op huurbasis over van Lokomotiv Moskou. Boussoufa lijkt ook minder dan verwacht gekost te hebben.

Dat Boussoufa uiteindelijk voor Gent kiest, is toch verrassend. De Marokkaan heeft een hoog jaarsalaris bij Dinamo Moskou en leek de laatste maanden niet bereid om in te leveren. Gent heeft volgens Hein Vanhaezebrouck het loonplafond echter niet verhoogd. "Lokomotiv Moskou betaalt zelfs zijn loon door", zegt de coach in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck liet merken dat hij zelf niets wist van de komst van Boussoufa. "De naam Boussoufa is de afgelopen maanden in onze wekelijkse besprekingen geregeld gevallen”, verduidelijkt voorzitter Ivan De Witte. "Tot hij een paar weken geleden van tafel werd geveegd. Vandaar wellicht de verbazing van Hein."

"Zondagnamiddag werd de speler plots weer aangeboden. Aan een héél schappelijke prijs. Een opportuniteit. We hebben Hein daarover na de match tegen Waasland-Beveren ingelicht. Maandag is alles dan zo snel gegaan dat er geen tijd meer was om met Hein in overleg te gaan", klinkt het.