United laat Van Gaal eindelijk genieten: Dit maakt het wel makkelijker

United laat Van Gaal eindelijk genieten: "Dit maakt het wel makkelijker"

02-02-2016 23:52

Louis van Gaal kreeg dinsdagavond eindelijk het Manchester United te zien dat hij voor ogen heeft. De manager zag hoe zijn ploeg met liefst 3-0 te sterk was voor Stoke City. 

"Onze doelpunten werden van achteruit opgebouwd en de afronding was fantastisch", aldus een tevreden van Gaal tegenover MUTV. "Daar kan ik van genieten. In de tweede helft hebben we de wedstrijd gecontroleerd en hebben we geen kansen weggegeven aan Stoke City. Daarom vind ik dit ongelofelijk, zeker omdat Stoke dit seizoen een lastige tegenstander is."

"Het verschil met vorige wedstrijden is dat we het eerste doelpunt nu vroeg maakten. Dat geeft veel vertrouwen", vervolgt de Nederlandse manager. "Wat ik van de tweede goal vond? Haha, ja die vond ik prachtig. Ik hou altijd van teamgoals. Daar was ik daarom erg blij mee." Voor United was het - na de 3-1 zege in de FA Cup op Derby County - de tweede zege op een rij.

De logische vraag aan van Gaal was dan ook of deze twee zeges de druk op zijn positie wat afnemen. "Dit is wel beter voor de manager, dat maakt het makkelijker. Deze start van februari is fantastisch, maar volgens mij zijn we 2016 sowieso fantastisch begonnen."