KV Mechelen geeft op cocaïne betrapte Van Damme zware sanctie

KV Mechelen geeft op cocaïne betrapte Van Damme zware sanctie

01-02-2016 15:36

KV Mechelen heeft de op cocaïne betrapte Joachim Van Damme een zware straf opgelegd. Het nog 2,5 jaar lopende contract van Van Damme is verbroken, maar de club heeft hem in de plaats een minimumcontract gegeven. Bovendien krijgt hij ook nog eens een stadionverbod.

Joachim Van Damme werd vorige week betrapt op het gebruik van cocaïne. De middenvelder van KV Mechelen krijgt van zijn club een zware straf. Het nog lopende contract van 2,5 seizoenen wordt verbroken, maar Van Damme krijgt wel een minimumcontract dat anderhalf seizoen loopt. 

"We verbreken zijn lopende contract van 2,5 seizoenen”, zegt voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. “Maar, Malinwa is een warme familieclub en we laten de speler ook niet vallen. Daarom geven we hem een minimumcontract voor anderhalf jaar onder specifieke voorwaarden en zullen we hem extra opvolgen.”

En dat is niet alles, want Van Damme krijgt ook nog eens een stadionverbod van drie maanden. “Onze club geeft Joachim ook een stadionverbod. Dat is dezelfde sanctie als voor supporters wanneer zij in het stadion drugs zouden gebruiken”, besluit de voorzitter. De club geeft ook nog mee dat Van Damme wel met de A-kern zal mogen meetrainen.