'KV Mechelen wil overbodige Belg slijten aan derdeklasser'

'KV Mechelen wil overbodige Belg slijten aan derdeklasser'

01-02-2016 12:15

Het gaat momenteel niet zo goed met de carrière van Jason Adesanya. De beloftevolle jonge spits kan niet doorbreken bij KV Mechelen, en ook zijn uitleenbeurt aan Antwerp was een flop. Kan een derdeklasser soelaas brengen?

Volgens Het Laatste Nieuws is Eendracht Aalst erg geïnteresseerd in de jonge spits. Er wordt momenteel gepraat over een eventuele overgang, ook een uitleenbeurt is bespreekbaar voor beide partijen. 

De nu 22-jarige Adesanya gooide hoge ogen door op heel jonge leeftijd mee te doen bij eersteklasser Lierse, maar hij heeft sindsdien nog weinig progressie gemaakt. Hij maakte wel nog twaalf doelpunten bij tweedeklasser Geel, en dat leverde hem zijn transfer naar KV Mechelen op. Daar heeft hij uiteindelijk wel nog zestien keer mogen meedoen, maar het ging dan vooral om invalbeurten.

Technisch directeur Olivier Renard liet eerder al weten dat hij niet meer rekent op Adesanya. "We moeten bekijken wat de mogelijkheden zijn, want hij heeft daar een contract tot het einde van dit seizoen. Terugkeren naar ons is niet de bedoeling, maar misschien zijn er andere ploegen die hem meer speeltijd kunnen geven"