Feyenoord-fans bedreigen eigen speler in zijn huis met de dood

Feyenoord-fans bedreigen eigen speler in zijn huis met de dood

01-02-2016 07:00

Marko Vejinovic is door supporters van Feyenoord in zijn eigen huis met de dood bedreigd. Dat weet De Telegraaf. De clubleiding van Feyenoord reageert met afschuw op het incident.

"Het is verschrikkelijk en te zot voor woorden, maar het klopt helaas dat een speler zo zwaar is bedreigd", begint algemeen directeur Eric Gudde in de krant. In zijn ogen zijn 'alle grenzen overschreden'. Het voorval had plaats op zaterdagavond, de avond voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag (0-2 verlies). De familie van Vejinovic, waaronder zijn echtgenote, is compleet ondersteboven van de bedreiging.

"Dit is om echt ziedend over te worden. Mensen mogen teleurgesteld zijn en voor mijn part ook boos over hoe het team momenteel presteert. Maar dat rechtvaardigt nooit dat je in het privé-domein van spelers komt. Het is bovendien nog oerdom ook, want van dit soort belachelijke praktijken gaat de groep natuurlijk echt niet beter presteren", weet Gudde.

De politie meldt op zijn website dat er zeven verdachten zijn aangehouden voor de bedreiging. Eerder deze week stonden ook mannen voor het huis van Michiel Kramer te schreeuwen dat hij moest oprotten. Maar die zaak is stilgehouden door de spits. "Ik ben in elk geval blij dat ze de vermoedelijke daders hebben opgepakt. Misschien noemen ze zich wel zo, maar dit zijn voor mij in elk geval geen Feyenoord-supporters. Voor deze mensen heb ik geen enkel respect", besluit Gudde over de daders die Vejinovic bedreigden.