Valdes houdt meteen de nul en ziet ploegmaat werelddoelpunt maken

Valdes houdt meteen de nul en ziet ploegmaat werelddoelpunt maken

30-01-2016 19:51

Victor Valdes kon zich geen mooier debuut bij Standard voorstellen. De huurling van Manchester United hield op Den Dreef de nul. Daarnaast zag hij ploegmaat Mathieu Dossevi al vroeg een werelddoelpunt maken. Uiteindelijk won Standard ook nog eens met 0-2.

De wedstrijd in Leuven was nog geen 5 minuten bezig of Dossevi schudde al iets heel lekkers uit zijn voeten. Vanop zo'n 20 meter nam hij knap Rudy Riou te grazen. Ondanks het vroege openingsdoelpunt viel de partij daarna in het water. Letterlijk. Voor de 22 acteurs was het moeras van Den Dreef een echte uitdaging. Leandro Trossard trok zich de staat van het veld het minst aan. De Genkse huurling liet een paar mooie dingen zien.

Na 20 minuten mocht Valdes zich voor een eerste keer bewijzen in de Belgische competitie. Hij deed dat prima en even later stond het 0-2. Gabriel Boschilia was de gevierde man. Tot de tweede goal van Standard was OHL dreigend geweest. Na de treffer van Boschilia had Standard in de eerste helft de touwtjes in handen. 

Meteen na de pauze kwam Oud-Heverlee Leuven terug opzetten, maar Valdes had geen zin in een tegendoelpunt. Yohan Croizet zag zijn poging gestuit. Bij de vroege kans bleef het lang voor OHL. In de 66 minuut kon Jordan Remacle de spanning terug in de partij brengen, maar weer bewees Valdes zijn klasse. Zo bleef het 0-2. In het slot van de match kreeg Valdes wel nog zijn eerste gele kaart in België. Eentje voor te lang te wachten om de bal terug in het spel te brengen.