'Belgische middenvelder is bijna rond met Sporting Lokeren'

'Belgische middenvelder is bijna rond met Sporting Lokeren'

30-01-2016 12:09

Mathieu Maertens is deze winter grof wild op de transfermarkt. De talentvolle middenvelder van Cercle Brugge staat op het verlanglijstje van KV Kortrijk, Zulte-Waregem en Sporting Lokeren: die laatste club lijkt aan het langste eind te trekken.

Volgens Het Laatste Nieuws ligt Lokeren in pole position om het jonge talent binnen te halen. De Waaslanders hebben bovendien ook al een concreet bod gedaan op Maertens, maar in eerste instantie werd dat geweigerd. Toch blijft Lokeren doorzetten en wordt er verwacht dat er snel een akkoord komt. Cercle hoeft zich evenwel niet te laten doen, want Maertens heeft nog een contract tot de zomer van 2017.

De 20-jarige Maertens is dit seizoen een absolute sterkhouder bij Cercle Brugge, maar de kans dat Groen-Zwart terug naar de hoogste afdeling gaat is momenteel behoorlijk klein: het heeft nu zes punten achterstand op koploper Antwerp, dat bovendien nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. De 20-jarige middenvelder kan duidelijk een niveau hoger aan en krijgt misschien wel zijn transfer.