Coosemans naar de B-kern: Hij weigerde de aanbiedingen, dan moet hij niet klagen

Coosemans naar de B-kern: "Hij weigerde de aanbiedingen, dan moet hij niet klagen"

30-01-2016 11:20

Vrijdag was een bewogen dag Achter de Kazerne. Enerzijds was er de affaire Joachim Van Damme, maar er was ook het interview van Colin Coosemans in Het Laatste Nieuws. Die beschuldigde sportief directeur Olivier Renard en keeperstrainer Philippe Van de Walle van partijdigheid. Zaterdag werd de doelman naar de B-kern verwezen.

"Bij Colin is het altijd de fout van een ander, zo zal hij nooit een grote carrière maken", zegt Renard in Het Laatste Nieuws. "En hij denkt alleen aan zichzelf, niet aan de groep. Later zal Colin begrijpen dat zijn reactie belachelijk is."

"Ik heb geen vriend aangetrokken, wel een goeie doelman", weerlegt Renard de kritiek. "Bovendien heeft Gillet amper een vierde van het loon van Coosemans. Wie zou hem niet aangetrokken hebben?"

"Kijk: we hebben in de zomer een oplossing gezocht voor Colin omdat ik wist dat er problemen zouden komen", stelt Renard. "Er was interesse van PEC Zwolle, maar dan moesten we nog 85 procent van zijn salaris betalen. Dus hebben we neen gezegd. Twee weken later kreeg ik aanbiedingen van AA Gent en Moeskroen: die heeft Colin geweigerd. Dus moet hij nu toch niet klagen?"