'Drie eersteklassers gaan de strijd aan voor Belgische middenvelder'

'Drie eersteklassers gaan de strijd aan voor Belgische middenvelder'

29-01-2016 10:29

Cercle Brugge heeft zich dit seizoen zoals verwacht in de top acht geparkeerd, ook volgend jaar zullen de Bruggelingen nog een profclub zijn. Voor Mathieu Maertens zit er nog een stapje hoger in: hij heeft verregaande interesse vanuit Eerste Klasse.

De twintigjarige Maertens is dit seizoen één van de uitblinker bij Cercle Brugge, er wordt gespeculeerd over een stap hogerop. Concreet wordt hij gelinkt aan Zulte-Waregem, KV Kortrijk én Sporting Lokeren: dat meldt Het Laatste Nieuws. Maertens heeft in ieder geval al een klein beetje ervaring in de hoogste afdeling: toen Cercle daar nog speelde mocht hij toch al dertien keer meedoen.

Voor Cercle is dit misschien wel het juiste moment om hun eigen jeugdproduct te verkopen, want hij ligt nog maar onder contract tot de zomer van 2017. Door de interesse uit Eerste Klasse zal een contractverlenging ook moeilijk worden. Een vertrek van Maertens zou wel een streep door de rekening zijn voor Cercle, want het staat voorlopig nog maar op acht punten van leider Antwerp: zelfs een titel in Tweede Klasse is in theorie dus nog mogelijk.