Blessure De Bruyne toch ernstiger dan gedacht; tien weken aan de kant

Blessure De Bruyne toch ernstiger dan gedacht; tien weken aan de kant

28-01-2016 22:54

Kevin De Bruyne bezorgde Manchester City gisteren een plek in de finale van de League Cup. De Rode Duivel viel pas in de 67e minuut in, maar bezorgde zijn team de zege met een doelpunt en een assist. Helaas viel De Bruyne ook nog uit in de slotfase. De eerste onderzoeken wijzen op een inactiviteit van tien weken.

"Ik zal ongeveer tien weken aan de kant staan", meldt Kevin De Bruyne op Twitter. Eerst was er sprake van maar zes weken. "Ik zal hard werken aan mijn herstel en hopelijk sta ik zo snel mogelijk weer op het veld. Bedankt voor al jullie steunbetuigingen."

"De eerste uitslagen wijzen op een klein scheurtje in de laterale band van zijn knie en een scheurtje in zijn enkel", zegt manager Patrick De Koster aan Sporza. "Als je ziet met welke grimas hij bleef liggen, wist je meteen dat het ernstig was. Ook vanochtend, toen Kevin opstond, had hij nog pijn. Voor Kevin is het sowieso erg, want hij zal de finale van de League Cup tegen Liverpool missen. Die wordt over vier weken gespeeld. De Champions League begint in februari ook weer, dat zijn ook leuke wedstrijden."