Limbombe trekt zijn club opnieuw over de streep in Nederland

Limbombe trekt zijn club opnieuw over de streep in Nederland

27-01-2016 20:40

In de Nederlandse Eredivisie heeft NEC woensdagavond met 2-0 van FC Twente gewonnen. De Nijmegenaren nestelen zich dankzij de overwinning voorlopig op de vierde plek in het klassement, op gelijke hoogte met Heracles. Anthony Limbombe was opnieuw beslissend voor NEC.

De bezoekers begonnen het best aan de partij. Hakim Ziyech en Jerson Cabral waren echter niet trefzeker. NEC reageerde met mogelijkheden voor Dario Dumic, Christian Santos en Limbombe, maar de toeschouwers kregen een doelpuntloze eerste helft te zien.

De beslissing viel een kwartier voor het einde van de wedstrijd. De weggestuurde Limbombe verschalkte Twente-doelman Nick Marsman met een fraaie lob en opende zo de score. Vlak voor tijd baande Santos zich een weg door de Twente-defensie en maakte hij er 2-0 van. Dankzij de zege hijgt de club uit Nijmegen Feyenoord in de nek. De Rotterdammers hebben nog twee punten voorsprong in het klassement. Feyenoord speelde een wedstrijd minder, net als Utrecht en Vitesse. Beide ploegen kunnen NEC nog bijhalen.