OFFICIEEL: Duitse verdediger moet blessurelast bij Eupen opvangen

OFFICIEEL: Duitse verdediger moet blessurelast bij Eupen opvangen

27-01-2016 20:10

KAS Eupen heeft de transfer van Peter Hackenberg afgerond. De Duitse verdediger komt over van Alemannia Aachen en moet de blessurelast van de club opvangen. Dat maakte de tweedeklasser woensdag bekend.

"Omdat de afwezigheid van onze geblesseerden titularissen langer zal aanhouden dan verwacht, voelen we ons genoodzaakt om de defensieve as te versterken", zegt Eupen-directeur Christoph Henkel op de website van de Panda's. Diawandou Diagne heeft last van een ontwrichte schouder en Siebe Blondelle kampt met een knieblessure. Volgens Henkel zal Hackenberg hun rol met verve kunnen overnemen.

"We zijn blij dat we in de persoon van Hackenberg de juiste aanwinst hebben gevonden om de centrale verdediging te versterken", aldus de directeur. "Hij is een echte krijger. Zijn ervaring en betrouwbaarheid moeten voor meer stabiliteit zorgen."

Hackenberg tekende een contract tot eind juni 2017 aan de Kehrweg. De lange verdediger (1m96) werd opgeleid bij Energie Cottbus en kwam via Wacker Burghausen en 1. FC Magdeburg in 2013 bij Aachen terecht. Hij wordt donderdag voor het eerst op training verwacht, nadat de administratie is afgerond.