Vader Mitrovic dreigde met een bom als zijn zoon niet naar Anderlecht mocht

"Vader Mitrovic dreigde met een bom als zijn zoon niet naar Anderlecht mocht"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2016 om 14:41wo 27-01-2016 om 14:41

Aleksandar Mitrovic verliet in de zomer van 2013 Partizan Belgrado voor 5 miljoen euro. De Servische spits trok toen naar Anderlecht, maar die transfer verliep niet al te vlot. Albert Nadj, ex-aanvoerder en bestuurslid van Partizan, heeft daarover een opvallende anekdote. "Vader Mitrovic dreigde een bom te gooien op de club."

Aleksandar Mitrovic stond na het EK U19 in 2012 en een sterk seizoen in de eerste ploeg van Partizan Belgrado in de belangstelling van heel wat Europese clubs. Anderlecht haalde spits uiteindelijk binnen dankzij Nenad Jestrovic, ex-speler van paars-wit en op dat moment de raadgever van Mitrogol. De transfer had echter heel wat voeten in de aarde.

"Ik was tegen een transfer", aldus Nadj in de Servische krant Blic. "In mijn ogen kon hij zich nog verder ontwikkelen bij de club en kon Partizan meer dan 5 miljoen aan hem verdienen. Terwijl we discussieerden over de transfer, kwam vader Mitrovic het kantoor binnen. Hij dreigde om een bom op de club te gooien als we zijn zoon niet naar Anderlecht lieten gaan. Ik heb hem toen uit het kantoor gegooid."

Vader Mitrovic was niet de enige die de club onder druk zette om de transfer te laten doorgaan. Het was zelfs een onderwerp op politiek vlak. "Een aantal politici hebben gebeld om druk op ons te zetten. Na verloop van tijd hebben we toegegeven en is Mitro vertrokken." Vorige zomer verliet de spits Anderlecht voor het Engelse Newcastle.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws