AS Roma neemt gewezen toptalent via Franse omweg over van AC Milan

AS Roma neemt gewezen toptalent via Franse omweg over van AC Milan

26-01-2016 21:23

AS Roma heeft zich dinsdagavond versterkt met Stephan El Shaarawy. De Italiaanse aanvaller komt via AS Monaco op huurbasis over van AC Milan, waar hij geen uitzicht had op speelminuten.

El Shaarawy speelde het afgelopen halfjaar bij Monaco, maar stond al langer op de nominatie om terug te keren naar Italië. Niet Milan, maar Roma geeft hem tot het einde van het seizoen onderdak. De club van de nieuwe trainer Luciano Spalletti, die de transfer officieel heeft bekrachtigd, heeft een optie tot koop van dertien miljoen euro bedongen.

El Shaarawy landde maandagavond in Rome en onderging dinsdag verschillende medische tests, die hij allemaal met vlag en wimpel doorstond. De laatste jaren kampte Il Faraone vaak met blessureleed. Op het vliegveld van Rome werd hij ontvangen door talloze Roma-fans.

Monaco had hem overigens best willen behouden, maar bij 25 wedstrijden was de Ligue 1-club verplicht geweest om hem voor veel geld over te nemen en de benodigde financiële middelen waren niet voorhanden. El Shaarawy bleef daardoor steken op 24 duels voor Monaco. Hij wordt bij Roma ploeggenoot van Kevin Strootman.