OFFICIEEL: Bruggeling pakt koffers en trekt naar Primera Division

OFFICIEEL: Bruggeling pakt koffers en trekt naar Primera Division

26-01-2016 20:05

Club Brugge en Espanyol hebben een akkoord bereikt over de transfer van Oscar Duarte. De Costa Ricaan trekt voor 3,5 jaar naar de Spaanse eersteklasser. Dat heeft Club Brugge bekend gemaakt op de clubwebsite

De kogel is door de kerk: Club Brugge laat Duarte naar Espanyol gaan. De Costa Ricaan bereikte al eerder een akkoord met de Spanjaarden, maar dinsdag geraakten beide clubs het ook met elkaar eens. Een transferbedrag is nog niet bekend gemaakt, maar volgens de Spaanse pers kost Duarte een slordige 1,5 miljoen euro. 

Duarte heeft al gereageerd op zijn transfer. "Ik ben heel erg tevreden dat ik nu een speler van Espanyol ben. Het is een nieuwe uitdaging die ik met veel plezier zal aangaan. Dankjewel aan iedereen", klinkt het bij de Costa Ricaan, die 114 wedstrijden gespeeld heeft in het shirt van Blauw-Zwart. Duarte scoorde negen doelpunten. Espanyol staat op een dertiende plaats in de Primera Division. 

Nog een vertrekker

Club Brugge maakte in een weg ook bekend dat Dylan Seys voor zes maanden naar de Israëlische eersteklasser Hapoel Akko FC trekt. Voor het jeugdproduct van Blauw-Zwart werd geen aankoopoptie overeengekomen.