Plotseling wending in Gervinho-transfer: voor vijftien miljoen naar concurrent

Plotseling wending in Gervinho-transfer: voor vijftien miljoen naar concurrent

26-01-2016 09:25

De Chinese club Hebei Fortune FC heeft de strijd om Gervinho gewonnen. Jiangsu Suning, aankomend seizoen tegenstander van Hebei, leek aanvankelijk met hem aan de haal te gaan, maar greep mis. De rappe buitenspeler uit Ivoorkust heeft zijn transfer naar China inmiddels afgerond, zo toont een correspondent van de BBC.

Op een foto poseert Gervinho met het shirt van zijn nieuwe club uit Hebei, een provincie tussen Peking en Taiyuan. Shijiazhuang is de hoofdstad van de provincie en eveneens de speelstad van de nieuwe club van de international van Ivoorkust. AS Roma vangt maximaal vijftien miljoen euro voor Gervinho, die mocht vertrekken uit de hoofdstad van Italië.

Gervinho speelde dit seizoen nog in veertien competitieduels van Roma mee. In voorgaande jaren kwam hij tot respectievelijk 33 en 24 competitiewedstrijden. Daarvoor speelde hij twee seizoenen voor Arsenal, twee seizoenen voor OSC Lille en twee seizoenen voor Le Mans. De Ivoriaan begon zijn loopbaan bij het oude Beveren, waarvoor hij eveneens twee seizoenen uitkwam. Daar maakte hij deel uit van de gekende Ivoriaanse connectie van Jean-Marc Guillou, met onder andere Yaya Touré.