'AS Roma helpt gevallen wonderkind uit benarde situatie in Monaco'

'AS Roma helpt gevallen wonderkind uit benarde situatie in Monaco'

25-01-2016 23:14

Stephan El Shaarawy keert terug in de Italiaanse Serie A. De 23-jarige aanvaller wordt zo goed als zeker een teamgenoot van Kevin Strootman bij AS Roma. Alleen de medische keuring scheidt hem nog van een overgang.

El Shaarawy gooide enkele seizoenen geleden hoge ogen bij AC Milan, maar zijn carrière raakte de laatste jaren in het slop. Dit seizoen werd hij uitgeleend aan AS Monaco. In het huurcontract stond een clausule dat de Monegasken El Shaarawy verplicht moesten kopen bij een bepaald aantal wedstrijden. Omdat Monaco daar niet op zat te wachten, zat de speler op een dood spoor.

AS Roma biedt het gevallen wonderkind nu een uitweg. De Romeinen huren hem tot het einde van het seizoen van Milan. Maandagavond arriveerde El Shaarawy in de Italiaanse hoofdstad, dinsdag ondergaat hij de medische keuring. "Ik ben heel blij met deze kans, het is heel spannend om terug te keren naar Italië", laat de vleugelspeler weten aan de Gazzetta dello Sport.

El Shaarawy moet bij Roma het nakende vertrek van Juan Iturbe en Gervinho opvangen. De ploeg van Radja Nainggolan staat momenteel op de vijfde plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Napoli is twaalf punten, waardoor de titel al uit zicht lijkt verdwenen.