'Van Gaal ontdekt nu dat het niet alleen om hem draait, maar om de spelers'

'Van Gaal ontdekt nu dat het niet alleen om hem draait, maar om de spelers'

25-01-2016 23:00

Het Manchester United van Louis van Gaal is niet om aan te zien. Dat vindt ook Harry Redknapp, oud-trainer van onder meer Tottenham Hotspur. Hij denkt echter dat Van Gaal nog even mag blijven zitten.

Niet omdat ze bij United nou zo tevreden zijn met de Nederlander. "Maar ik zie niets met Van Gaal gebeuren", aldus Redknapp in The Daily Mail. "Het is vrij simpel. Als United van hem af had gewild, hadden ze het nu al lang gedaan. Van Gaal denkt nog steeds dat hij dit seizoen wat kan bereiken, ondanks alle problemen. Hem nu ontslaan betekent eigenlijk de rest van het seizoen afschrijven."

Guardiola of Simeone
"Als het United-bestuur Mourinho echt had willen aanstellen, hadden ze dat ook al kunnen doen. Ik denk dus dat ze wachten tot de zomer en voor trainers als Pep Guardiola of Diego Simeone gaan, als ze buiten de top-vier vallen tenminste", doelt Redknapp op de doelstelling die Van Gaal heeft meegekregen van de club.

Dat het spel niet om aan te gluren is, is een understatement. "Van Gaal en zijn ego zijn met een flinke klap weer terug op aarde", concludeert Redknapp. "United heeft een gemiddeld ploegje met gemiddelde spelers. Het nachtmerriescenario van het missen van de top-vier begint steeds waarschijnlijker te worden."

'Draait niet alleen om Van Gaal'
"Voor Van Gaal is het allemaal één grote reality check", vervolgt Redknapp. "Net zoals voor Mourinho eerder. Hij heeft ontdekt dat het niet alleen om hem draait. Het gaat om de spelers. Als je goede spelers hebt, is het de makkelijkste baan ter wereld. Maar als je, zoals United, middelmatige spelers hebt, is het de moeilijkste baan die er is. Van Gaal heeft veel bereikt in zijn loopbaan, maar de afgelopen twaalf maanden hebben laten zien dat hij niet onoverwinnelijk is."

Vrijdag staat er opnieuw veel op het spel voor Van Gaal. Dan neemt zijn ploeg het in de vierde ronde van de FA Cup op tegen Derby County, de nummer vier uit het Championship.