Lukaku heeft het volste vertrouwen in de Belgen: Iedereen kan in de basis staan

Lukaku heeft het volste vertrouwen in de Belgen: "Iedereen kan in de basis staan"

22-01-2016 12:27

Romelu Lukaku zit in een bloedvorm bij Everton en kijkt vol vertrouwen uit naar het EK. De aanvaller heeft geen vaste basisstek bij de Rode Duivels, maar klinkt ambitieus. "We kunnen het EK winnen", stelt hij.

Lukaku walst als een stoomtrein door de Premier League. De ex-aanvaller van Anderlecht voert samen met Jamie Vardy de ranking van de topschutters aan met vijftien doelpunten. Bij de Rode Duivels moet Lukaku nog ontploffen. Voorlopig scoorde hij elf keer in 42 interlands en moet hij een zware concurrentiestrijd aangaan met Christian Benteke, die bij bondscoach Marc Wilmots in het bovenste schuifje ligt. Toch kijkt hij het EK vol vertrouwen tegemoet.

"Hoe hoog we kunnen eindigen, dat hangt van ons af. Maar we hebben de spelers om prijzen te winnen", stelt Lukaku in Het Nieuwsblad. "Elke speler kan in de basis staan. Kijk naar Thomas Vermaelen bij Barcelona. Of Jan Vertonghen, de meeste complete centrale verdediger in de Premier League. Technisch is Jan ongelooflijk. Hij loopt, tackelt en hij moet linksback spelen! Of de clevere Toby Alderweireld, ook een van de beste verdedigers in onze competitie."

"Wij kunnen het EK winnen, ja", gaat hij verder. "Je hebt wat geluk nodig, maar het is aan ons. Al zijn er nog fantastische ploegen: Engeland, Frankrijk, Duitsland, zelfs Wales, die tegen ons wonnen. Iedereen maakt kans."