Van Buyten was doorslaggevend om Valdes over de streep te trekken

"Van Buyten was doorslaggevend om Valdes over de streep te trekken"

22-01-2016 11:48

Standard verrast de voetbalwereld met de transfer van Victor Valdes. De gelauwerde ex-doelman van Barcelona en de Spaanse nationale ploeg komt op huurbasis over van Manchester United. Hoe komt Valdes in Luik terecht? De overeenkomst lijkt vooral te danken aan één man.

Standard-voorzitter Bruno Venanzi en persoonlijk adviseur Daniel Van Buyten vlogen woensdag richting Manchester om daar de onderhandelingen aan te knopen. Vooral de betrokkenheid van de voormalige Rode Duivel zorgde ervoor dat Valdes zijn oren spitste.

Van Buyten kent huidig United-coach Louis van Gaal nog van zijn periode bij Bayern München. De ex-verdediger maakte volgens DHnet.be gebruik van zijn connecties om Valdes te overtuigen. De Spanjaard kwam afgelopen seizoen maar één keer in actie in de Premier League en kreeg dit seizoen zelfs geen rugnummer toebedeeld in Manchester.

Valdes verdedigde tussen 2002 en 2014 het doel van Barcelona. Hij won drie keer de Champions League en veroverde zes Spaanse titels. De doelman werd meermaals opgeroepen voor de nationale ploeg, maar moest meestal het onderspit delven tegen Iker Casillas.