'United-leiding roept Van Gaal halt toe: bestuur blokkeert winteraankopen'

'United-leiding roept Van Gaal halt toe: bestuur blokkeert winteraankopen'

22-01-2016 10:43

Manchester United blokkeert volgens de tabloid The Daily Mirror inkomende winterse transfers. Manager Louis van Gaal kan zijn plannen voor eventuele winteraankopen dus in de ijskast zetten, als we de boulevardkrant mogen geloven.

Het is onzeker of Van Gaal ook komend seizoen nog de eindverantwoordelijke is bij United. En mede daarom heeft de clubleiding besloten om geen transfers toe te staan. Voor de Britse tabloids is dat genoeg voer voor discussie en nieuwe geruchten. United zou met deze beslissing indirect hebben aangegeven dat de positie van Van Gaal steeds meer onder druk komt te staan.

United was volgens de boulevardmedia namelijk dichtbij een deal met Felipe Anderson van SS Lazio. De Braziliaanse aanvallende middenvelder moest een bedrag van ongeveer 45 tot 50 miljoen euro kosten, maar Van Gaal was bereid dat nog deze maand te betalen. Die transfer gaat zo goed als zeker niet door, meldt The Daily Mirror. In ieder geval niet zolang onduidelijk is of de toekomst van Van Gaal in Manchester ligt. Ook een deal met Gareth Bale van Real Madrid lijkt onlogisch.