Klopp trekt volgens BBC ruim 30 miljoen uit voor eerste grote aanwinst

Klopp trekt volgens BBC ruim 30 miljoen uit voor eerste grote aanwinst

21-01-2016 12:40

Liverpool maakt serieus werk van Shakhtar Donetsk-uitblinker Alex Teixeira. De Braziliaan moet de eerste grote aanwinst worden van manager Jürgen Klopp op Anfield Road, meldt de BBC donderdag.

Liverpool nam al contact op met de Oekraïners, maar beide clubs steggelen nog over de transfersom, aldus de betrouwbare Britse omroep. De Premier League-club heeft ruim dertig miljoen euro over voor de 26-jarige aanvallende middenvelder, terwijl Shakhtar inzet op een bedrag van zo'n vijftig miljoen euro.

Klopp wil zijn aanvallende opties vergroten nu Danny Ings, Divock Origi en Daniel Sturridge nog geblesseerd zijn. Christian Benteke kan bovendien niet aan de verwachtingen voldoen bij Liverpool. The Reds, die op een teleurstellende negende plaats staan in de Premier League, scoorden dit seizoen pas 25 keer in 22 competitiewedstrijden.

Teixeira is de huidige topscorer van de Oekraïense competitie met 22 goals uit vijftien competitiewedstrijden. Eerder werd hij nog in verband gebracht met Chelsea. Teixeira, die momenteel met zijn ploeg op trainingskamp is in Florida, kwam eerder uit voor Vasco da Gama. Sinds 2010 speelt hij voor Shakhtar.