Broer van Kawaya haalt uit naar Hasi: Hij had dat nochtans beloofd

Broer van Kawaya haalt uit naar Hasi: "Hij had dat nochtans beloofd"

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2016 om 11:08di 19-01-2016 om 11:08

Andy Kawaya was vorig seizoen nog een sensatie voor Anderlecht in de Champions League, maar dit seizoen horen we weinig van hem. Coach Besnik Hasi gaf hem geen kansen, en volgens broer Lance Kawaya was dat niet de afspraak.

Lance zegt in La Dernière Heure dat Kawaya normaal gezien veel zou spelen dit seizoen.  “Iedereen vertelde hem dat hij goed was, maar hij speelde niet. Dat weegt. Zijn omgeving, zijn vrienden en familie, zelfs mensen van Anderlecht begrepen niet waarom hij zo weinig speelde. Nochtans had Hasi in de zomer beloofd dat Andy tweede keuze zou zijn op de linkervleugel na Frank Acheampong", merkt hij op.

Uiteindelijk koos Kawaya voor een uitleenbeurt bij Willem II, maar dat had heel wat voeten in de aarde.  “Oostende deed een voorstel en er waren er nog. Anderlecht verzette zich echter tegen een verkoop. Dat is een teken van vertrouwen in hem. Anderlecht stond Willem II trouwens ook geen aankoopoptie toe. Het is nog steeds Andy’s bedoeling om door te breken in het Astridpark. Hasi heeft hem veel succes gewenst. Bestuur en coach weten dat hij talent heeft en dat hij moet spelen om zich te ontwikkelen. "

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws