'Van der Vaart en Betis kunnen nog deze maand van elkaar verlost worden'

'Van der Vaart en Betis kunnen nog deze maand van elkaar verlost worden'

18-01-2016 12:50

Rafael van der Vaart wordt mogelijk snel verlost van Real Betis. De 32-jarige Nederlandse middenvelder staat in de belangstelling van het Turkse Antalyaspor, meldt Fanatik.

Van der Vaart dacht even dat hij door het ontslag van trainer Pepe Mel meer aan spelen toe ging komen. De situatie is echter verslechterd. Onder trainer Juan Merino zat hij afgelopen weekend niet eens bij de wedstrijdselectie. Het sluit naadloos aan bij de uitspraken die Van der Vaart vorige week deed.

Antalyaspor, de huidige nummer twaalf van Turkije, legde afgelopen zomer Samuel Eto'o al vast. Van der Vaart moet de Kameroener van bruikbare ballen gaan voorzien. De Turkse club zou al in contact getreden zijn met de begeleiders van Van der Vaart. Belangrijk punt is daarbij het salaris dat de Nederlander wil verdienen. Antalyaspor kan zijn Betis-salaris namelijk niet overnemen.

Het ligt niet voor de hand dat Betis een hoge transfersom voor Van der Vaart verlangt. Met zijn salaris drukt hij zwaar op de begroting. Zijn verbintenis loopt nog tot medio 2018, waardoor Betis een hoop kosten bespaard worden als hij snel zou vertrekken.