Enfant terrible Castillo beleeft geslaagd debuut bij zijn nieuwe club

Enfant terrible Castillo beleeft geslaagd debuut bij zijn nieuwe club

18-01-2016 11:42

Nicolas Castillo heeft afgelopen weekend gedaan wat hij in heel 2015 niet heeft gekund: een doelpunt maken. Bij zijn 'nieuwe' club Catolica, de ploeg waar het voor hem allemaal begon, stond hij meteen in de basis.

2015 was een verloren jaar voor de Chileen. Eerst leerde hij de tribune van het Duitse Mainz kennen, daarna speelde hij ook te weinig bij Frosinone uit de Serie A. Een jaar zonder doelpunten, de ultieme nachtmerrie voor een diepe spits. Om toch nog iets te kunnen verdienen op het enfant terrible leent Club Brugge hem uit aan Catolica, in de hoop dat hij in zijn thuisland Chili weer gaat kunnen aarden.

Zondagavond scoorde hij de 1-1 voor Catolica, zij het wel vanaf de strafschopstip. Bovendien mocht hij ook de volledige negentig minuten blijven staan, dat is al een tijdje geleden voor hem. Bij Club Brugge heeft Castillo nog een contract tot 2018, Blauw-Zwart betaalde twee jaar geleden een transfersom van rond de drie miljoen euro. De kans is groot dat Club daar maar een fractie van zal terugzien.