Raad van Boskamp voor Kums: In die competitie liggen zijn kwaliteiten niet

Raad van Boskamp voor Kums: "In die competitie liggen zijn kwaliteiten niet"

14-01-2016 20:17

Sven Kums won gisteren de Gouden Schoen en daar had ook Johan Boskamp zijn zegje over. De Gent-middenvelder mislukte tussen 2011 en 2013 bij Heerenveen en Boskamp geeft Kums daarom een gouden raad.

Voetbalanalist Johan Boskamp zou het onverstandig vinden als Kums (27) er nu voor kiest om zijn geluk wederom te beproeven in het buitenland. "Sven moet bij Gent blijven", vertelt Boskamp in Sport/Voetbalmagazine. "Daar draait alles rond hem en dat heeft hij eigenlijk nodig om te excelleren. Ook niet vergeten dat hij het al eens in het buitenland geprobeerd heeft. Bij Heerenveen had Marco van Basten hem op een gegeven moment niet meer nodig."

Boskamp denkt dat Kums op zich prima geschikt zou zijn voor een Spaanse middenmoter. "Alleen is de vraag of hij daar even vaak de bal zal krijgen als nu bij Gent. Ik denk het niet. (...) Sven moet vaak de bal kunnen raken en dan pas wordt hij belangrijk. In Engeland zie ik hem niet aarden. Als je daar niet bij een topclub aan de slag kan, ben je gedoemd tot werkvoetbal. Daar liggen zijn kwaliteiten niet."