Met mijn kwaliteiten kan ik ploeg helpen om bij de beoogde top acht te komen

"Met mijn kwaliteiten kan ik ploeg helpen om bij de beoogde top acht te komen"

14-01-2016 16:12

Heel veel ploegen in de Proximus League hebben dit seizoen één doel, bij de eerste acht eindigen. Een van die clubs is Lommel United. De Limburgers trokken Eugene Ansah deze winter Eugene Ansah aan. De aanvaller komt op huurbasis over van Lokeren. Ansah gelooft dat Lommel United in Tweede Klasse kan blijven.

"Lommel United is een ambitieuze tweedeklasser met een goede reputatie. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten de ploeg kan helpen om bij de beoogde top acht te komen. Speel ik mij bij mijn nieuwe club in de kijker, dan is dat ook goed voor mijn carrière", aldus de aanvaller in Het Nieuwsblad.

"Sinds enige tijd kwam ik door de zware concurrentie op Daknam iets minder aan spelen toe en dat is niet ideaal voor het groeiproces van een jonge voetballer. Dat Lokeren mij niet kwijt wil, blijkt uit de contractverlenging die ze me eerst nog lieten tekenen. Het was een ultieme voorwaarde om deze uitleenbeurt mogelijk te maken.”

Dit weekend speelt Lommel United tegen Patro Eisden Maasmechelen, maar geraakt Ansah wel op tijd speelgerechtigd voor de derby? "Ik kan alleen maar hopen dat de papierwinkel nu verder heel snel wordt afgehandeld”, kruist hij de vingers. “Het is sowieso een bewogen week. Maandag en dinsdag had ik nog last van een griepje, maar intussen voel ik me weer opperbest. Vanavond train ik voor het eerst mee in Lommel en de club is al op zoek naar huisvesting voor mij. Zo vermijd ik vervelende files op de wegen en kan ik mij nog beter concentreren op het voetbal."