Dit was de voormiddag: Het Gouden Hart, verliezers strijdvaardig en Arsenal koopt

Dit was de voormiddag: Het Gouden Hart, verliezers strijdvaardig en Arsenal koopt

14-01-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Het Gouden Hart
Sven Kums won meer dan verdiend de Gouden Schoen. De middenvelder van AA Gent liet eerder al weten, dat hij de trofee ging opdragen aan zijn overleden neef, Gregory Mertens. Kums hield woord en pakte uit met een prachtig shirt met daarop zijn hoofd en dat van Mertens.

Adieu Depoitre
Laurent Depoitre eindigde tweede in de verkiezing van de Gouden Schoen. De aanvaller van AA Gent kon de uitslag accepteren. Mogelijk is het wel de laatste keer dat hij op het podium zal staan. Depoitre heeft immers de wens uitgesproken om te vertrekken bij AA Gent.

Verliezers strijdvaardig
Waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Anderlecht en Club Brugge moesten toekijken hoe AA Gent de show stal tijdens het gala van de Gouden Schoen. De twee clubs wensten de Buffalo’s proficiat, maar willen Gent ook terug van de troon stoten.

Genk wil nog meer
Ruslan Malinovsky, Jerre Uronen en Nikolaos Karelis kwamen deze winter al naar Racing Genk. Toch willen de Limburgers nog één keer toeslaan op de transfermarkt. Racing Genk gaat vol voor Mbwana Samatta.

‘Koopclub’ Arsenal
Arsenal heeft de eerste aankoop te pakken. Het betreft Mohamed Elneny van FC Basel, die naar verluidt voor 6,6 miljoen euro overstapt naar Londen. Manager Arsene Wenger maakte de aankoop wereldkundig.